Celofan vrečke

Celofan vrečke so velikokrat povsem spregledan artikel, ki pa lahko vašemu izdelki doda povsem drugo noto. Največkrat jih uporabljamo z namenom, da vanje položimo čestitko ali voščilnico, sploh če jih prodajamo. Na ta način niso samo primerno zaščitene pred zunanjimi vplivi, kot so praske, prstni odtisi…, ampak tako shranjena voščilnica deluje tudi zelo profesionalno in ugledno. Zelo prav pridejo tudi pri prodaji nakita ali drugih – predvsem ploskih – artiklov, kot je na primer nakit, ACEO kartice, manjše slike na panelnih platnih ter podobno.

Celofan vrečke so lahko različne: imajo lahko križno dno in so uporabne za večje volumne, kot na primer za bonbone ali za piškote. Lahko so brez samolepilnega roba ali z, pa tudi ušesca (euroslot) za obešanje imajo lahko. Veliko je različnih variant, potrebno je najti samo pravo velikost. No, tukaj se navadno začne problem, kajti, saj poznate Murphyjev zakon: natančno tako dimenzijo vrečke, kot ste jo iskali, verjetno ne boste našli. Pri Ustvarjalnem dotiku v rubriki Celofan vrečke, jih boste našli kar veliko in mogoče bo med njimi ravno pravšnja tudi za vaš projekt.

Še nekaj: celofan je nastal po tistem, ko se je nekemu švicarskemu kemiku polilo vino in je na prtu nastal grd rdeč madež. Njegova želja je bila, da bi naredil vodoodporen material, kar je imelo za posledico kopico poskusov, to pa je leta 1912 vodilo v patentiranje stroja, ki se je imenoval “celofan”. Sprva so ga največ uporabljali v ZDA za zavijanje sladkarij, po izboljšanju formule pa se je v 30. letih prejšnjega stoletja razširil po celem svetu.

Veste, da obstajajo tudi “celofanski nudelci”? Gre za prozorne nudle iz škroba in vode, ki jih uporabljajo v kitajski kuhinji, in na pogled spominjajo, kot bi bili izdelani iz celofana. (A)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s