Pet stvari, ki jim imam rada ko ustvarjam

Ustvarjanje prinaša veliko veselja, saj sprošča. Potopimo se v svoj svet, imamo samo misli in nas same, ter projekt na katerem delamo. Moje osebne izkušnje so take, da najlažje ustvarjam v tišini, brez motilcev kot so telefoni, televizija, otroci… No, to je stvar navade. Poznam ustvarjalke, ki zraven ustvarjanja zelo rade poslušajo glasbo – tudi rock – važno je, da ustvarja dober »mood«, torej vzdušje.

Druga stvar pri ustvarjanju, ki me pomirja, je urejena delovna površina. Ne vem ali ima to kaj veze s fengšujem in podobnimi čikipokiji, kot jih imenujem, ampak dejstvo je, da mi urejena miza daje energijo. Počutim se čisto, imam prostor za ustvarjalne misli, v nasprotnem primeru mi misli begajo sem ter tja: joj, kjer ima to in to; joj, tisto mi je tam v napoto; joj, nekje pod vsemi listi je založena kovinska šablona, ki jo rabim… Skratka ni mi v redu delati, če se ukvarjam z okoljem. Po moje morajo biti stvari na mestu.

USTVARJALNA SOBA

Ustvarjalna soba

Tretja stvar, ki mi je v veselje, a tega ne storim vedno, je domača naloga. Kaj si pod tem predstavljam? Če gre za večji projekt, kot je na primer obsežnejši scrapbook album, mi je v uteho, če si prej na list skiciram približno postavitev strani. Saj potem tekom delanja še spreminjam, a če že v štartu vem kako bi naredila, je veliko lažje. Delo steče hitreje, misli pa imajo prostor za še dodaten ustvarjalni navdih.

Četrta stvar, ki se mi zdi nujna, je zadovoljivo število pripomočkov ali materiala. Najslabše je, da začnem nekaj delati – sploh za stranko, in potem v zadnji tretjini procesa ugotovim, da mi manjka še dva metra traku. Kriza! Kje dobiti trak, ki bo enak prvotnemu? Saj verjetno poznate to. Kot običajno, takega traku ne najdete, in potem vam letijo iskre iz glave kot razmišljajočemu Viki Vikingu. Torej tudi tu je potrebno nekaj domače naloge – pred začetkom projekta preglejte zalogo materialov – in potem veselo na delo.

In peta stvar, ki mi prija pri ustvarjanju? Kakšen košček, res dobre čokolade. Mnjam…Polepša dan in razpoloženje. Ampak pazi potem na prste oziroma morebitne prstne odtise.

cokolada

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s